Céges ügyfeleknek:

Talán az a legegyszerűbb ha első körben nem bonyolult táblázatokba készítünk kimutatásokat, hanem egy már meglévő ügyfelünk példáját mutatjuk be. 

Vegyük alapul egyik ügyfelünk igényeit: Ügyfelünk kb. 400 m2 műszaki kisgépeket, kerti eszközöket, forgalmazó boltot üzemeltet, ahol a fogyasztók tekintetében általános fogyasztókról beszélhetünk. (világítás, számítógépek, kamerarendszer, teakonyha…) Ezek ugyan nem tűnhetnek nagy fogyasztóknak, de a megnövekedett vállalati villamosárak miatt mára igen magasak. Míg korábban a villamos áram számlája 100-120.000 Ft volt havonta, mára ez már 400.000 Ft lett úgy, hogy a fogyasztás a komfortosnak mondható szintet nem éri el. Jelen esetben ügyfelünknek kb. bruttó 300.000 Ft villamos áram többletet kell fizetni minden hónapban, ami éves szinten 3.600.000 Ft többletkiadást jelent cégének. 

Ügyfelünk ugyan időben benyújtotta a hálózati csatlakozási igényét a szolgáltató irányába, de az engedélyre közel egy évet kellett várnia, kvázi itt már elbukott 3.600.000 Ft-ot. Ügyfelünknek egy 12 Kw rendszert építettünk ki, és a panelek tekintetében pedig a maximum panelszámot alkalmaztuk, így Ő már biztos lehet abban, hogy a megtérülés ideális esetben maximum 2-2,5 év lesz. Ezek a számítások a jelenlegi árakkal lettek számolva, amit pontosan tudunk, hogy nem fog csökkeni.

Ez a kiépített rendszer ügyfelünknek nettó 4 429 000 Ft ba került. Ha ügyfelünkel egy évvel korábban sikerül egyeztetnünk, és azonnal kiépítjük  viszwatt rendszerét, az eltelt egy év alatt megspórolhatta volna a teljes rendszer kb 40% át.

Nyilvánvalóan maga a megtérülés nagyban függ a helyszín adottságaitól, a villamos áram felhasználásának időszakától, a rendszer áraktól, a pillanatnyi és hosszútávú villamos áram árától…

Jelen szabályozás szerint csak ViszWatt rendszert lehet kiépíteni, ami az Ön esetében azt jelenti, hogy a napelemes rendszer által termelt villamos energia közvetlen saját rendszerében kerül felhasználásra. Amennyiben Ön még ebben az évben beadja hálózati csatlakozási igényét akkor ugyan ViszWatt rendszer kerül kiépítésre. Ennek nagy előnye az, hogy azonnal, engedélyeztetési procedúra nélkül tudja használni. Ezzel a megoldással amint megszűnik a visszatáplálási korlátozás azonnal rá tud csatlakozni a hálózatra, és beleesik a szaldós elszámolásba.

 Ami a legfontosabb, az Ön rendszere már ott van és termel, és termelni is fog még hosszú éveken keresztül, így jelentősen csökkentve az Ön kiadásait.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, szánjon ránk 10 percet az életéből és lépjen velünk kapcsolatba.


 Magánszemélyeknek:

Egy olyan időszakon vagyunk túl, mely finoman szólva is sok változást hozott el a napelem piacon, és ami miatt sokan bizonytalanságot éreznek ezen a területen.

A tény, hogy a hálózatba történő visszatáplálás lehetőségét megszüntették, kétségkívül megrendítette a napelem rendszerekbe fektetett bizalmat, de ha valaki hajlandó tájékozódni, akkor belátja: a jövőkép sokkal rózsásabb, mint azt eddig gondoltuk.

Kezdjük rögtön egy jó hírrel, mely alapvetően határoz meg minden további kérdést a napelem rendszerekkel kapcsolatban. Legkésőbb az idei év végére a hálózatba való visszakapcsolás újra lehetővé kell tenni Magyarországon, az Európai Unióval történő megállapodás értelmében.

Ez nem egy hosszú idő, ráadásul könnyen elképzelhető, hogy még ennél is kevesebbet kell várnunk, ugyanis addig folyamatosan történik a területek felülvizsgálata, és ahol már adottak a feltételek, utat kell engedni a további csatlakozási kérelmek felé.             

A napelemes energiatermelő rendszerek hálózatba történő visszakapcsolásának lehetősége csak idő kérdése, és miután ez megtörténik, továbbra is élvezhetjük azokat az egyedülálló előnyöket, melyek annak üzemeltetésével járnak.

Mint oly sok mindenre, erre is igaz: érdemes kicsit belelásni magunkat a részletekbe a tisztánlátás kedvéért, így megadva a lehetőséget a legjobb döntés meghozására.

Megalapozott információkra építkezve kíván döntést hozni?

A mi célunk nem más, mint kialakítani egy olyan valós képet a melyből tisztán  látni fogja ennek az energiatermelő rendszernek a nagyszerűségét, és ha nem is rögtön, de később egy olyan megalapozott döntést hozhat, ami Önnek a legjobb! 

Jelen szabályozás szerint csak ViszWatt rendszert lehet kiépíteni, ami az Ön esetében azt jelenti, hogy a napelemes rendszer által termelt villamos energia közvetlen saját rendszerében kerül felhasználásra. Amennyiben Ön még ebben az évben beadja hálózati csatlakozási igényét akkor ugyan ViszWatt rendszer kerül kiépítésre, aminek nagy előnye az, hogy azonnal, engedélyeztetési procedúra nélkül tudja használni. Ezzel a megoldással amint megszűnik a visszatáplálási korlátozás "azonnal" rá tud csatlakozni a hálózatra, és beleesik a szaldós elszámolás. De ami a legfontosabb, az Ön rendszere már ott van és termel, és termelni is fog még hosszú éveken keresztül, így jelentősen csökkentve az Ön kiadásait.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, szánjon ránk 10 percet az életéből és lépjen velünk kapcsolatba

A kivárás veszéje!

Gondoljunk csak bele. Kivárjuk hogy mi lesz, mikor dönt a minisztérium, mikor lesznek kész a beígért  hálózatfejlesztések, közben a redszerek árai és általában véve mindennek az ára  szépen lassan emelkedik. Majd derűlt égből jön egy bejelentés, miszerint holnaptól megnyílnak a visszatáplálás lehetőségei. Na ebben a pillanatban fognak elszabadulni az árak, hiszen erre a kereslet kínálat azonnal reagálni is fog. A napelemes cégek egyik napról a másikra hónapokra túl lesznek terhelve, a forgalmazók nem tudják leszállítani a szükséges mennyiséget, az árak emelkednek... Egy átlagos rendszeren minimum 30% emelkedés várható, ami a megtérülés idejét is jelentősen megnövelheti.  Lépjen velünk kapcsolatba, hogy Ön ne kerülhessen ilyen helyzetbe